Това мнение изрази пред БНР психиатърът д-р Любомир Канов.  По думите

...
Това мнение изрази пред БНР психиатърът д-р Любомир Канов.  По думите
Коментари Харесай

Д-р Любомир Канов, психиатър: Идеята за пилона ”Рожен” за мен е грандиозна безсмислица

Това мнение изрази пред БНР психиатърът доктор Любомир Канов. 

 

По думите му по-дребните знаци на национално достолепие, които се показват през изкуство и достижения в действителната просвета, имат по-съществено значение за възвеличаване на душата на българина и за сливане към висококултурни стойности, а не към високи пилони. 

 

" Има един психически закон, че ниското желае да бъде високо. Това се базира върху желанието да бъдеш там, където не можеш да бъдеш. В този смисъл детски хора, че и цели нации, изпадат в псевдо патриотична възбуденост, добре известна на Балканите от десетилетия. Това е незряла реакция и предпочитание да пораснеш, откакто си детски и недоразвит. Въпреки че в основата си това е доброволна и благородна концепция, тя е неуместна, тъй като има доста по-добри способи да се покаже значителност, великолепие, милосърдие, културно значение ", сподели още психиатърът.

 

Специалистът разяснява и настоящата конюнктура в страната.

 

" Тягостно е, че толкоз постоянно и безсрамно разнообразни хора засягат национални идеали и герои, застават в героични пози. Това, което произтича от позьорското заявление на някогашния основен прокурор Иван Гешев, ме впечатли с това, че нямало да мълчи, като че ли до момента е бил сковаван от някаква омерта и е решил да се освободи. Странна трансформация, в случай че има толкоз доста информация... Коалицията сред незаконния свят и правосъдната система и сред политици, свързани с някогашните служби, от десетилетия диктува какво съставлява правосъдната система в България ", означи още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР